Inhoud


Het Krachtdierenspel is een unieke coachingstool voor het begeleiden van zowel kinderen als volwassenen, die je van je hoofd naar je hart brengt met behulp van de kracht van de dieren. De boodschappen van de dieren zijn altijd raak en gaan voorbij de woorden.

Innerlijk kind
Oorspronkelijk is het Krachtdierenspel ontwikkeld voor het begeleiden van (veel voelende en wijze) kinderen. Al gaandeweg ontdekten we dat ook volwassenen erdoor worden geraakt en dat het een prachtig instrument is om volwassenen te coachen. Het Krachtdierenspel werkt namelijk op de laag van het innerlijke kind; het kind dat in iedere volwassene zit. Ieder innerlijk kind heeft wel iets meegemaakt, waardoor je je als volwassene soms niet helemaal meer durft te laten zien. Er ontstaan dan zogeheten afweermechanismen en ovelevingsstrategiën om het innerlijk kind te beschermen.

Kian (9 jaar): “Het woord volwassene is nutteloos. Iedereen is een kind.”

Met het Krachtdierenspel spreek je direct het innerlijk kind aan en werk je op de intuïtieve laag; het niveau voorbij de woorden. Het niveau van voelen en je hart. Het is de kracht van het Krachtdierenspel dat het je uitnodigt om je hart te openen en je weer gaat voelen wie je bent. Wat zijn jouw talenten en wat heb jij de wereld te bieden? De dieren en de natuur helpen je hierbij en staan zonder oordeel voor je klaar. Je mag helemaal zijn wie je bent!  

Waar bestaat het Krachtdierenspel uit?

Het Krachtdierenspel is ontwikkeld en uitgegeven door Linda Zwemer en Sander Wisse van Loving Nature, Opleidingsinstituut voor Natuurcoaching. Gedurende vier jaar hebben zij hun kennis en kunde in dit project gestopt en de betekenissen van de boodschappen van de verschillende krachtdieren doorvoeld en doorleefd. Alle teksten en tekeningen zijn door hen zelf gemaakt en in samenwerking met Koning Harder – concept & ontwerp vormgegeven tot een mooi geheel.

Het Krachtdierenspel is een kwalitatief hoogwaardig spel met een luxe uitstraling. Het bestaat uit een duurzame houten bewaarkist, een handboek van 176 pagina’s en 60 prachtige kaarten met tekeningen van de dieren.

De houten kist

De houten kist is gemaakt van hergebruikt materiaal. Hij is speciaal ontworpen voor Loving Nature. De kaarten liggen onderop in de doos en het handboek past er precies bovenop. Zo kan je alles makkelijk bij elkaar bewaren. Als je hem opendoet, blijft het deksel staan, zodat je hem ook mooi open in je praktijk neer kan zetten. Er zit een slotje op als je hem dicht wil doen. We krijgen vaak te horen dat het voelt als een schatkist!

De houten kist wordt met veel zorg met de hand gemaakt in een leerwerkbedrijf. Deze werkplaats* helpt mensen met afstand tot de arbeidsmarkt om weer te integreren. Op ambachtelijke wijze worden de houten kisten getimmerd en voorzien van originele zeefdruk. Iedere kist is uniek en heeft andere tekeningen en knoesten in het hout. Je hebt dus jouw unieke exemplaar. De afmetingen van de houten kist zijn 31 x 26 x 6,5 cm.

Het handboek
In het handboek worden de krachtdieren en hun betekenis omschreven. Hierin staan ook de talenten, gedichtjes, weetjes en affirmaties die bij het dier horen. Daarnaast bevat het boek uitleg van de werkwijzen, methodiek en achtergrond van het Krachtdierenspel. Het is rijk geïllustreerd met tekeningen van de dieren, evenals foto’s van verschillende landschappen waarin de dieren hun plek kunnen vinden. Het papier is afkomstig van verantwoord beheerde bossen en heeft het FSC keurmerk. Het boek heeft een unieke Zwitserse bindwijze met opengenaaide rug. Hierdoor kan je het boek gemakkelijk openslaan, zonder dat het dichtklapt. De afmetingen van het boek zijn 20 x 25 x 2 centimeter.

De kaarten
In totaal bevat het Krachtdierenspel 60 prachtige kaarten van de dieren. Alle tekeningen zijn oorspronkelijk met de hand geschilderd met aquarelpotlood en hebben een zachte en vriendelijke uitstraling. De kaarten zijn extra groot (10,3 x 14,7 cm) en stevig en hebben afgeronde hoeken, zodat ze erg geschikt zijn voor het werken met kinderen.

Travel Light
De handige Travel Light bevat naast het boek en de kaarten twee mooie stoffen zakjes met trekkoordjes. Ze zijn gemaakt van ongebleekt biologisch katoen. De zeefdruk van het logo van het Krachtdierenspel wordt met veel zorg gemaakt door De Werkplaats*. Eén zakje is gemaakt voor de kaarten, het andere voor het boek.

Laat de houten kist van het Krachtdierenspel in je praktijk en neem het boek en de kaarten gemakkelijk mee als je in de natuur gaat coachen!

*De Werkplaats helpt mensen met afstand tot de arbeidsmarkt bij het vinden van betaald werk of duurzaam vrijwilligerswerk. Zij werken met duurzame producten uit gerecyclede materialen en gaan voor ambachtelijkheid, hergebruik en maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

"Prachtig spel, het ontroerde me toen ik het voor het eerst in handen hield. Met Krachtdier Kolibrie de heerlijke geur van de bloemen ontdekt en zelfs de bijenkasten gevonden. Dank je wel voor het maken, in al zijn facetten, van dit spel Linda en Sander."
Anneke Davids
Kindercoach