De kracht van het Krachtdierenspel


In de training van het Krachtdierenspel werk ik regelmatig met het medicijnwiel en de krachtdieren. Dit levert de deelnemers altijd veel inzichten op. Laatst genoot ik na van de training en voelde sterk de behoefte om zelf een medicijnwiel te leggen.

Al een tijd loop ik rond met de behoefte om nog meer de sjamaan in mij te verkennen en te verdiepen. En zo’n training van het Krachtdierenspel voedt dat gevoel in mij. Naast een groot verlangen, voel ik ook een pijn en een verdriet. De behoefte om bewust de sjamaan te zijn is groot en niet altijd bewust geleefd, door mij. Vandaar dat ik graag de dieren wil laten spreken en ontdekken wat hun boodschap voor mij is. Mijn vraag is hoe ik meer ruimte kan bieden aan dit deel in mij en hoe ik het meer kan laten zien.

Een medicijnwiel is alleen al door zijn ronde vorm heilig. Het geeft zo mooi weer dat er geen begin en geen einde is. Dat elke fase overgaat in een nieuwe fase en dat je elke keer opnieuw de cirkel kan doorlopen. Daarnaast door gebruik te maken van het medicijnwiel creëer je een heilige ruimte voor healing. En je verbindt je tegelijkertijd met de energie van de sjamanen die voor je zijn gegaan. Een verbinding met een oeroude traditie en wijsheid.

Heel open vraag ik de dieren om mij dat te laten zien wat mij op dit moment het best ondersteunt en healt. Waarbij soms de boodschap niet fijn om te horen is, maar wel helpend is. Vol goede moed stem ik mij af op de dieren en trek blindelings een vijftal kaarten. Eén kaart voor elke windrichting (noord, oost, zuid, west) en één kaart voor het heilige midden.

Ik leg de getrokken kaarten voor mij neer, met in elke windrichting een kaart en een voor het midden. Vervolgens begin ik in het noorden met de kaart om te draaien, deze te zien, te voelen en te lezen, zodat ik zijn boodschap helder heb. Als de boodschap duidelijk is, ga ik verder naar de volgende kaart om zo te eindigen in het midden en deze als laatste te trekken.

medicijnwiel krachtdieren

Gedurende het omdraaien ontvouwt er een mooi verhaal met een duidelijke boodschap. In het noorden verschijnt Vos met zijn boodschap: “Ik ben slim. Ik zie de waarheid”. En Vos roept op om mijzelf te laten zien met al mijn talenten en kwaliteiten. Een mooie uitnodiging die versterkt wordt door de kaart van het oosten: IJsvogel. “Ik straal” is de boodschap van IJsvogel. “En zodra je jezelf weer helemaal tof vindt, straal je het meest. En je geeft daarmee anderen de ruimte om ook zichzelf te zijn en te stralen. Dus wees jezelf en straal.”

In het zuiden komt Walvis aangezwommen die mij duidelijk maakt dat ik op mijn intuïtie mag vertrouwen en dat ik via mijn intuïtie toegang heb tot eeuwenoude kennis. Of zoals Walvis zegt: “Luister naar de stem van jouw hart. Laat jouw wijsheid horen”. In het westen verschijnt Raaf met de boodschap dat er magie in de lucht hangt. Raaf vertelt dat het leven één en al magie is. Het is een groot wonder. Nieuwe kansen ontstaan, bijzondere ontmoetingen en healing.

En daar sta ik naast Raaf de cirkel te overzien. Ik begon bij het niets en werd geboren vanuit het Noorden in het Oosten; daar waar de zon opkomt en de dag begint. Vos herinnert mij dat ik de waarheid doorzie; het heldere zien en spoort mij aan om al mijn talenten te omarmen. IJsvogel vertelt mij dat ik er trots op mag zijn en mag stralen. Terwijl de zon zijn hoogste punt bereikt en de mens volwassen is, vertelt Walvis in het zuiden dat ik op mijn intuïtie en op dat wat ik weet moet blijven vertrouwen. Daar waar de zon ondergaat in het westen en de mens ouderdom bereikt en zich voorbereidt op de dood, is het Raaf die zegt dat er magie heerst. Zijn gedicht is treffend:

Zwart als de nacht
alles en niets.
Uit de donkere leegte
ontstaat er weer iets…

Terwijl ik me dit realiseer, neem ik de weg naar binnen naar het heilige midden en draai de laatste kaart om. Het is Libelle. Haar boodschap: Ik ben Licht. En die boodschap komt binnen. Ja ik ben licht en voel gelijk de zwaarte, de gedachten, de kritische stemmen losgaan en voel mij weer verbonden. Bevrijd, geheald en her-innerd wat mijn missie is. Het gedicht van Libelle sluit prachtig aan:

Laat je betoveren door het licht
dat in al het leven zit
Zie hoe prachtig de wereld is
en bevrijd jezelf uit de duisternis

Bekrachtigt in mijn zijn en de overduidelijke duw in mijn rug om door te gaan om mijn sjamaan-zijn de ruimte te geven en dat brengt inspiratie en een diep gevoel van verbinding. Dankbaar dank ik de dieren, de kracht van de cirkel en rond het af.

Een zeer mooie ervaring die ik iedereen gun. Dus zit je met een vraag of worstel je met een thema? Neem dan eens de tijd en de ruimte om de dieren te laten spreken. Neem contact op met mij voor een coachgesprek of misschien wil je wel zelf leren werken met het Krachtdierenspel. Kijk dan op onze site en doe mee!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *