De raaf!


Bijna alle dieren zijn geschilderd, behalve een paar.  Er waren nog vier plekjes over. Ik wist dat de reis naar Finland, voor de training Natuurcoaching hierin nog een belangrijke rol ging spelen.  En dat klopte. De raaf en de eland hebben zich bij het rijtje gevoegd.

Het was mooi, de week in Finland. Een supermooie plek, met enthousiaste mensen, middenin de prachtige natuur. Wat hebben we er genoten. En wat zijn er mooie dingen gebeurd.

Vaak zaten we in het bos, naast een ‘kotta’ Van oorsprong een onderkomen van het Sami volk (rendieren) in Finland en gemaakt van huiden, zoals een yurt. Deze kotta was modern en gemaakt van hout, een soort rond tuinhuisje, maar dan mysterieuzer, met zitplaatsen van boomstammetjes en vuurplaats in het midden. Een prachtige plek.

Naast de kotta lagen een paar boomstammen in een driehoek. Dat was de thuisbasis voor de training. Rondom keken de (veelal naald)bomen ons nieuwsgierig aan en vroegen zich af wat wij daar zoal kwamen doen. 🙂

Het was er rustig. Stil. De geluiden van de moderne maatschappij op de achtergrond verdwenen.  Je hoorde slechts het geluid van de bomen die ritselden in de wind. Soms zwengelde dat aan tot een krachtige stroom van geluid, die mij weer liet ervaren dat je als mens maar een heel klein onderdeeltje bent van het grote geheel. En tegelijkertijd zo groots en zo belangrijk.

In de training onderzoek je jouw aandeel in het grote geheel. Je begint het met stellen van een vraag; een vraag die je al wist, maar vaak ook eentje die spontaan opkomt tijdens het proces. Dat zijn vaak de mooiste; het hoofd staat even uit en het hart neemt het over. Zo ging de vraag van Sander over het leren over sjamanisme. Of beter gezegd: het in herinnering brengen van deze oude, aanwezige kennis,

De dag erna werkten we met krachtdieren. Iedereen had zijn of haar krachtdier ontmoet, door middel van een geleide meditatie (visualisatie). En voor Sander was dat de Raaf. Een krachtig dier, dat gaat over Magie. Over een stap maken in bewustwording en healing. De raaf heeft het vermogen om te zijn in twee werelden. De boodschapper van de magie. Het leven is magisch.

De dagen vooraf hadden we de raaf al gespot. We hoorden hem boven ons vliegen met zijn diep krassende ” Kraaak, kraaak, kraaak”.  Hoe mooi was het toen we het over krachtdieren hadden en Sander vertelde over zijn krachtdier, de raaf, dat juist net op dat moment twee raven boven ons hoofd vlogen en hun boodschap aan hem kenbaar maakten. Een magisch moment. Een kado van de natuur, dat we in dankbaarheid aanvaardden. Soms lijken het toevalligheden, kleine, onbelangrijke dingen, maar dat zijn ze niet. Ze komen altijd precies op het goede moment. Maar dan moet je het wel willen zien. En kunnen zien. De bereidheid om te zien en te ervaren dat er meer is dan de werkelijkheid die je denkt dat er is. Raaf helpt je daarbij.

En daarom is raaf nu het Krachtdierenspel in gevlogen. Om de magie van het leven opnieuw onder de mensen te brengen. Iets wat we vergeten waren, weer in herinnering te brengen.

Heel grappig was ook dat Sander tijdens de training een paar keer figuurlijk echt afwezig was. En zeg nou zelf, voor een stier is dat best een opgave. 😉 Hij zat met zijn gedachten en energie in een totaal andere dimensie. Iets wat hij nog nooit zo bewust had ervaren. De kracht van Raaf: Het kunnen zijn in meerdere dimensies.

Omdat Sander zich zo verbonden voelde met de raaf, had hij een keer gedacht dat het wel heel gaaf zou zijn als hij een veer van de raaf zou vinden. En warempel… niet op de manier waarop je het zou verwachten (zo werkt dat meestal met dingen die je wenst), maar via andere weg kwamen ze naar hem toe. Een cursist had tijdens een oefening 3 veren gevonden en deze achteloos op het altaartje met edelstenen in het midden van de kring neergelegd. Het bleken ravenveren….! Soms gaan wensen snel. En wat ik zei, meestal komt het antwoord niet op de manier waarop je het verwacht…. De raaf, magie en heling, bewustwording, de volgende stap… We nemen hem mee op onze reis. Van al onze ervaringen in Finland, naar Nederland en het Krachtdierenspel! En alle andere dimensies…. 🙂

Linda.

 

Zelf ontdekken wat de natuur je spiegelt? Ga mee op ontdekking in de Eifel!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *