De Eland


Elk dier in het Krachtdierenspel heeft een verhaal. Een persoonlijk verhaal van mijn kant. Elk dier heb ik doorleefd, gevoeld, ervaren. Ben ik een tijdje geworden. De energie van het dier vermengde zich met die van mij.

De Eland is de hekkensluiter. Nummer 60 in het spel. Ik heb hem ontmoet in Finland. Niet in het echt helaas, hoewel hij daar wel aanwezig was, maar in een meditatie over krachtdieren. Hij was mijn krachtdier gedurende die week en in de weken erna. Zijn invloed is nog steeds voelbaar.

De vraag waarmee ik de training Natuurcoaching in ging bleek  om te leren goed voor mezelf te zorgen. Dat is mooi, want mijn hoofd had hele andere vragen bedacht. Maar tijdens de meditatie kwam dit naar boven borrelen. Wat heerlijk om te onderzoeken. Voor mijn persoonlijke ‘quest’. (visionquest= vraag die je jezelf stelt en hiermee de natuur in gaat, waarop de natuur jou antwoorden geeft, jouw spiegel is).

De eland, over manifestatie, jezelf laten zien en eigenwaarde. Het Krachtdierenspel heeft mij daar een hoop over te leren. En zo ook de eland. Laat jezelf maar zien, manifesteer wie je bent, wat je kunt en wat je doet. Maak het zichtbaar en realiseer. Wees trots op jezelf en geloof in jezelf. Vind jezelf het waard, zegt eland.

Als je eland ziet, dan is het ook een imposant dier. Groter dan een paard. Schrikt niet terug van een auto… Sterk… Hij laat zichzelf wel zien. Helaas niet in de week dat wij in Finland waren…. ;-). Hoewel hij wel vaak in de rivier bij ons huis in de avond kwam drinken. We hebben nog een avond op hem gewacht, haha, al wetende dat dat op die manier niet zou werken. Nee, daar is hij dan weer te eigenwijs voor natuurlijk. Ik zou het ook niet doen als ik eland was. Waarschijnlijk op het moment dat wij net lekker in onze bedjes lagen, sloop een kudde elanden al grijnzend langs op huis… Ik zie het voor me. 🙂

Hoewel we hem dus niet fysiek hebben gezien, was zijn energie wel voelbaar op de plek. Aanwezig, krachtig. Ik ben er.

Hij heeft me veel inzichten gegeven en ik voel dat deze reis nog niet klaar is. Hoe kan dat ook anders, het Krachtdierenspel is immers nog niet af….! 🙂

Linda

 

Zelf ontdekken wat de natuur je spiegelt? Ga mee op ontdekking in Zweden!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *